Ako nakúpiť v našom obchode.
Sekcia sa pripravuje
Doprava a platba.
Sekcia sa pripravuje
Kvalita a zloženie produktov
Sekcia sa pripravuje
Zoznam alergénov.
Obilniny obsahujúce lepok
(pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda a ich hybridy)
➤ Bežne sa vyskytuje v: múke, koláčoch, biskvitoch, sušienkach.Vajcia a výrobky z nich
➤ V krémoch, korpusoch, bielkovej pene (sneh), glazúre.Mlieko a mliečne výrobky (vrátane laktózy)
➤ V smotane, masle, plnkách, čokoláde.Orechy (stromové orechy)
(mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy)
➤ V plnkách, posýpkach, pralinkách, korpusoch.Arašidy a výrobky z nich
➤ V arašidových krémoch, náplniach, masle.Sója a výrobky z nej
➤ V čokoláde (sójový lecitín), tofu, rastlinných krémoch.Sezamové semienka
➤ V posýpkach, niektorých dezertoch a tyčinkách.Zeler a výrobky z neho
➤ Zriedkavé v cukrárstve, no treba uvádzať pri použití napr. v marcipáne.Horčica
➤ Skôr vo výnimočných slaných dezertoch alebo snackoch.Oxid siričitý a siričitany (E220–E228)
➤ V sušenom ovocí, marmeládach, kandizovanom ovocí.Vlčí bôb (lupina)
➤ Niekedy v bezlepkovej múke.Kôrovce, mäkkýše, ryby
➤ V cukrárstve prakticky nepoužívané, ale uvádza sa v prípade krížovej kontaminácie.





